Cauta aici!

Meniu site

Statistici

Total Online: 1
Oaspeti: 1
Prieteni: 0

Acasă

Înregistrare

Autentificare
Bine aţi venit Vizitator | RSS


Felicitari frumoase pentru tine si prietenii tai!


Vineri, 19.04.2024, 14:00


Istoria felicitării

 

Istoria dezvăluie oamenilor dorinţa lor firească să comunice prin sentimente şi emoţii. Egiptenii îşi exprimau urările şi salutările utilizând sulurile de papirus. În Evul Mediu schimbul de mănuşi, jartiere şi panglici era o altă formă de comunicare sentimentală. La începutul sec. XV felicitările din hârtie confecţionate manual deja erau folosite în Europa. Germanii au fost primii care au creat felicitări cu ocazia Anului Nou din gravuri în lemn, iar felicitările de Sf. Valentin confecţionate manual circulau în diferite regiuni ale Europei de la începutul secolului XV.

Către anul 1850 felicitările s-au transformat într-un cadou relativ popular şi accesibil de comunicare datorită dezvoltării tehnicilor de tipar, precum şi introducerii în 1840 a timbrului poştal.

Prima felicitare de Crăciun tipărită despre care se ştie a apărut în Londra în 1843. Felicitările de Sf. Valentin şi de Crăciun erau la început cele mai populare, fiind urmate şi de ilustrate cu alte ocazii.

 

Astăzi există felicitări de toate mărimile şi pentru toate ocaziile. Apariţia Internet-ului a oferit multe posibilităţi pentru dezvoltarea acestui produs, inclusiv şi dezvoltarea metodelor electronice de comunicare – telefoane mobile, fax, e-mail, care oferă oamenilor posibilitatea comunicării eficiente. Pe parcurs răspândirea acestor tehnici va mări numărul de relaţii interpersonale pe care pot să le menţină oamenii, de asemenea vor intensifica intimitatea lor. Rezultatul acestor relaţii  impune şi o implicare emoţională, dar totodată felicitărilor tradiţionale le revine un rol important – reflectarea sentimentelor noastre, care rămân la fel de frumoase, nesupuse modernizării excesive.

Un studiu a arătat că oamenii care au conectare la internet sunt mai activi în comunitate  şi mai sociabili, comunică mai des decât cei ce nu au încă legătură la internet. Calculatoarele nu doar îi apropie pe oameni; acestea restabilesc obiceiul de a coresponda în scris. De fapt, e-mailurile şi felicitările electronice complimentează felicitările tradiţionale şi nicidecum nu le înlocuiesc. Întotdeauna vor fi ocazii, aşa ca nunţile sau Crăciunul, când trimiterea unui e-mail sau a unei felicitări electronice nu este suficientă. Felicitările tradiţionale pe de altă parte demonstrează că cineva şi-a rezervat timp pentru a o găsi pe cea potrivită şi o cumpăra exclusiv pentru destinatar.
   

 

De ce dăruim felicitări?

O FELICITARE în cutia poştală vă va lumina ziua dar şi va fi relaţia emoţională cu prietenii şi familia. Acel plic colorat pe care adresa e scrisă de mână se evidenţiază în teancul de facturi, ziare şi reviste ne aminteşte că cineva şi-a sacrificat din timpul zilei pentru a ne demonstra dragostea lor, plăcerea fiind atât de partea expeditorului, cât şi de cea a destinatarului felicitării.

Felicitările…
•    Înseamnă că cineva a găsit timp pentru a trimite un mesaj special
•    Sunt un gest personal cu ocazii speciale şi la sărbători
•    Ne leagă de diferiţi oameni, de colegii de serviciu, profesori, familie şi prieteni •    Ne ajută să exprimăm emoţiile prin cuvinte
•    Ne oferă amintiri a momentelor speciale din viaţa noastră
•    Ne ajută să trecem peste barierele de comunicare dintre generaţii, sexe şi culturi diferite
•    Asigură confortul unora şi fac ca momentele triste să fie mai puţin dureroase
•    Ne ajută să-i facem pe cei dragi să se simtă deosebiţi
•    Păstrează amintirile cu prietenii şi familia
•    Le demonstrează altora dragostea noastră!

Iureşul vieţii şi lipsa timpului liber nu ne prea oferă prilejuri de bucurie nouă şi celor dragi, dar uite că acest mic petec de hârtie colorată ne ajută tuturor să trăim nişte stări emoţionale deosebite. Relaţia cu prietenii şi familia nu trebuie să solicite prea mult efort din partea noastră, de multe ori este doar un simplu gest care are o importanţă majoră, arătându-le celor dragi cât de mult ţinem la ei.

La vederea unei felicitări primite oamenii înţeleg că cineva se gândeşte la ei. Doar o simplă felicitare poate să apropie suflete, să mângâie, să atenueze dureri, să ofere dragoste şi atenţie, lucruri de care avem atâta nevoie!
Sfaturi simple despre cum să ţineţi legătura cu prietenii şi familia şi să vă intensificaţi starea emoţională proprie:

  1. Rezervaţi puţin timp în fiecare zi pentru a comunica cu oamenii. Păstrarea relaţiei nu ia mult timp, dar poate fi semnificativă pentru cei cu care comunicăm. Un simplu sunet, e-mail sau felicitare le aminteşte celor pe care-i iubim cât de mult ţinem la ei.
  2. Rezervaţi-vă timp pentru a vă gândi ce este important şi valoros în viaţa Dvs. Puteţi să scrieţi un jurnal de recunoştinţă şi să scrieţi totul şi pe toţi cărora le sunteţi recunoscător. Dacă scriem lucrurile importante, aceasta ne ajută să memorizăm cele mai speciale relaţii personale.
  3. Nu aşteptaţi să apară un motiv pentru a comunica. Viaţa este prea scurtă pentru a ezita să comunicăm cu prietenii şi familia. Trimiterea unei felicitări „Cu gândul la tine…” poate fi una din modalităţile cele mai bune ca să-i arătaţi cuiva cât de mult ţineţi la el.
  4. Manifestaţi-vă propria personalitate atunci când ţineţi relaţia cu persoanele dragi. Dacă este o scrisorică romantică lăsată pe pernă sau o felicitare amuzantă în poştă, legăturile cu prietenii şi familia ar trebui să demonstreze atitudinea şi sentimentele Dvs. personale.

Menţineţi relaţiile personale prin amintiri. Una din cele mai bune metode de a păstra legăturile este prin păstrarea amintirilor. Scrisorile şi felicitările pe care le-am primit vreodată ne fac să ţinem minte relaţiile noastre speciale.

Tavane Extensibile

Autentificare

Prietenii site-ului

Raspandeste

Copyright Canter Nicolae © 2024